בלוטת מגן בדיקת דימות

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

22/09/2016 | 13:55 | מאת: גיל

בן 46 בריא בד"כ והופנתי לבדיקה עקב בלוטת לימפה אחת מוגדלת שהרגשתי בצד האוזן. אודה בעזרה בפיענוח תוך דגש על הממצאים של בלוטת התריס. בלוטת מגן: איסטימוס- ברוחב 0.2 ס"מ מרקמו הומוגני. אונה ימנית - קוטר 1.7 אינה מוגדלת מרקמה הומוגני. אונה שמאלית - קוטר 1.6 אינה מוגדלת - מרקמה בלתי הומוגני. ניצפו קשריות במרקם רקמתי בגודל של עד 0.7 ס"מ עם חללים ציסטיים. בלוטות רוק ופרוטיס - תקינות. אין קשרי לימפה לאורך הצוואר משני הצדדים. באיזור תת ליסתי משמאל ובאיזור פריאורקולרי - הודגמו שתי בלוטות לימפה בגודל של עד 0.4 ס"מ בגודל ומבנה תקינים. בדיקות דם לבלוטת התריס יצאו תקינות למעט ערך TSH שיצא 0.5 (במקום 0.55ומעלה) תודה

שלום רב, הממצאים לא נראים מדאיגים. ממליץ מעקב אנדוקרינולוג. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)