טיפול בציסטות בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

09/06/2016 | 23:30 | מאת: שני

שלום.לפני כשנתיים התחלתי מעקב באולטרסאונד עקב נפיחות בבלוטת התריס.עברתי fna ונמצאו שתי ציסטות שפירות באונה מימין,ללא פגיעה בתפקוד הבלוטה.לפני כשבועיים התנפחות פתאומית נוספת בבלוטה אשר גרמה להפרעה בבליעה ותסמינים הדומים לשפעת.בשקיעת דם ers58 ללא פגיעה בתפקוד הבלוטה וכן נשאב נוזל רב בfna נוסף והופחתה הנפיחות.באולטרסאונד אונה ימנית תפוסה על ידי שתי קשריות בגודל 2.5 סמ.טרם התקבלו תוצאות הביופסיה.שאלתי היא,ממה יכולה לנבוע התנפחות פתאומית כזאת? מהו הטיפול הנדרש כאשר אין פגיעה בתפקוד הבלוטה אבל יש התמלאות נוזלים ?

שלום רב, הממצא יכול להיות משני לדימום פנימי או זיהום. שניהם אמורים להיעלם. ממליץ להמתין לתשובה הביופסיה ולהגיע ליעוץ. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)