מבולבלת מתוצאות us תירואיד/צוואר

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

08/06/2016 | 18:15 | מאת: ליאת

שלום רב, לפני כחצי שנה בעקבות בדיקת ct נמצא ממצא לוואי -הודגמו מספר בלוטות לימפה במשולשים אחוריים של הצוואר בעיקר מימין שתי אונות של התירואיד הטרוגניות,לציין היפודנסי כ-1ס"מ באונה הימנית לקורלציה קלינית ועם us.לא התיחסתי לממצא רק אחרי שלושה חודשים החלטתי לקבוע תור ל א.א.ג בעיקבות גוש שהרגשתי בצוואר וקושי בבליעה מעיין מחנק. הרופא שלח אותי לבדיקה us תיאוריד/ צוואר להלן התוצאות.אונות התיאוריד הודגמה במונחים רוחביים ואורכיים. אונות התיאוריד הודגמו במרקם הומוגני ובגודל תקינים.אונה ימנית -17*19 מ"מ עם קשרית בגודל 23*11 מ"מ אונה שמאלית-11*10מ"מ עם מספר קשריות בגודל 4*2מ"מ. האיסטמוס 4מ"מ עם קשרית בקוטר 3 מ"מ בלוטות לימפה ורוק תקינות. נשלחתי לבדיקת fna תחת us ועקב טעות של הפקידה שקבעה לי תור רגיל ל us ולא fna עשו לי שוב us להלן התוצאות-בלוטות התירואיד הודגמה במונחים רוחביים ואורכיים. אונה ימנית-בגודל 15*21מ"מ עם קשרית ציסטית בגודל 13*9 ס"מ בנוסף קשרית בגודל 8*5 מ"מ. אונה שמאלית- 11*96ס"מ מרקם אחיד פרט למס' קשריות בגודל 3*2מ"מ. האיסטמוס ברוחב 4מ"מ בלוטות רוק ולימפה תקינות. סיכום ללא שינוי מהותי מבדיקה קודמת שברשותינו. יש לציין שאותו רופא עשה את שתי הבדיקות בהפרש של שבועיים. לאחר שבועיים הלכתי לעשות את הביופסיה וכשהרופאה ראתה את שתי התוצאות של הus היה לה קצת מוזר שתי התוצאות והחליטה לעשות us להלן התוצאות : בדיקה חוזרת לפני fna. אונות התירואיד הודגמו בגודל תקין.באונה השמאלית קשרית ציסטית 4מ"מ באונה הימנית באזור המעבר לאיסטמוס קשרית סולידית/ציסטית 20*10מ"מ בקוטב התחתון קשרית סולידית/ציסטית 8*6מ"מ .אבקש את חוות דעתך לגבי כל תוצאות הבדיקות .תודה מראש

שלום רב, בדיקות ה US השונות אינן תואמות. ממליץ לבצע US במקום איכותי ולפי התשובה להחליט על הצורך בביופסיה. ממליץ לפנות לד"ר בלנק ענת במרפאתינו באסותא 03-7645464. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)