תרגלובולין AB מעקב אחרי סרטן בלוטת תריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

06/06/2016 | 18:38 | מאת: אורחת בפורום

שלום לפני כ 9 שנים כריתת בלוטת תריס+בלוטות לימפה בעקבות פפילרי מאז אחת לשנה עושה בדיקת דם לתרגלובולין כל שנה התוצאה: THYROGLOBOLIN <0.8 THYROGLOBOLIN AB <0.20 כ להלן תוצאות מהיום: THYROGLOBOLIN<0.8 THYROGLOBIN AB 20.8 TSH 0.48 T3 4.4 T4 18.4 שאלות 1 הגיוני שאחרי 10 שנים ללא נוגדנים פתאום יהיו נוגדנים? שאחרת איך בדיקת THYROGLOBIN AB הינה עם ערך כה גבוהה? 2 האם יש עדות לחזרת הגידול? תודה

שלום רב, הנוגדנים אינם עדות למחלה אלא מפחיתים מעט מאמינות הבדיקה לטירוגלובולין. עדיין אינם ברמה משמעותית. אין כל לחץ. המשך מעקב. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)