תהליך מוקדי בבלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

21/06/2011 | 16:17 | מאת: מישל

בשל נפיחות בבלוטה בצוואר הופנתי ע"י רופא משפחה לאולטרסאונד צוואר. הבלוטה בצוואר אובחנה כבלוטת לימפה תת עורית תקינה בגודל 0.7 ס"מ.נעשתה סריקה גם לבלוטת המגן. להלן התוצאות: אונה שמאלית: גודל 1.4X1.8X4 ס"מ עם מרקם בלתי אחיד. כולל מוקד בעל הדיות מעורבת בקוטר 2.2 ס"מ. למוקד אזורים ציסטיים וסולידיים ומוקף הילה היפואקוגנית. אין עדות להסתיידות פתולוגית. אונה ימנית: גודל 1.1X1.1X3.8 ס"מ, בגודל ומרקם תקינים. אאיסטמוס תקין. בלוטות רוק - תת לסתיות ופרוטיס תקינות. בלוטות לימפה - לא הודגמו בלוטות מוגדלות. לסיכום: תהליך מוקדי באונה השמאלית של בלוטת התריס. מומלץ המשך בירור ע"י דיקור אבחנתי. -- יש לי תור היום לבדיקת FNA באסותא. יש לציין שלא הרגשתי שום גוש באזור בלוטת התריס, וגם רופא המשפחה ניסה מספר פעמים למשש ידנית, ולא איתר שום דבר חריג. קבעתי תור אליך באסותא רמת החייל בשבוע הבא, בתקווה שעד אז יגיעו תוצאות ה-FNA. האם יש טעם להקדים את התור אליך? אני מעוניינת להגיע לאבחנה מדוייקת בהקדם האפשרי. האם יש מסקנות שניתן להסיק על בסיס האולטרסאונד בלבד? מה ההבדל בין תהליך מוקדי לבין קשריות? האם העובדה שיש מרקם סולידי למוקד מדאיגה? ולחלופין, האם אפשר "להתנחם" בעובדה שאין הסתיידויות פתולוגיות? אודה לתשובתך בהקדם. (כן, אני מודאגת)

שלום רב, גושים בבלוטת המגן שכיחים ורובם שפיר. הגוש הנ"ל מדגים תכונות שיכולות להתאים לגידול שפיר או ממאיר ולכן מומלץ אכן ניקור שלו לביופסיה.אשמח לראות אותך עם התשובה. עלייך לזכור כי בכל מקרה גידולי הבלוטה הינם מאוד לא אגרסיביים וגם גידול ממאיר של הבלוטה הינו בד"כ קל לטיפול והטיפול מאוד לא מורכב. לכן ממליץ לקחת בקלות ולהגיע עם התשובות לייעוץ והמשך טיפול. בהצלחה. בברכה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. יו"ר החברה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר בישראל, היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת אאג וניתוחי ראש צוואר באסותא 03-7645464. www.aram-ent.co.il

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)