אני אחרי טיפול ביוד 131 150ML

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

27/05/2011 | 07:24 | מאת: אליאס

עברתי ביום ראשון 22.05.11 טיפול ביוד 131 במינון של 150 מל.קי .. עכשיו ביום שלישי הבא 31.05.11 יש לי מיפוי כל גופי עד כאן הכל סבבה. מה שאני לא מבין זה שאחרי 72 שעות מהטיפול ביוד התחלתי באלתרוקסין במינון של 150 מל. ז"א האלתרוקסין ידכא את הפרשת הTSH בדם מה שיגרום לירידה ברמת הTG בדם . השאלה שלי היא האם זה ישפע על המיפוי שאני הולך לעשות ביום שלישי ה 31.05.11 ? ומה היעילות של המיפוי אם כבר מדכאים את הTSH מה שגורם לרמות נמכות של TG להיות נמוכה? הרי המטרה מכל המיפוי היא לדעת אם נשאר TG בגוף וזה ע"י שמירה על TSH גבוה... נא עזרתך דוקטור תודה.

שלום רב, המיפוי אינו קשור לטירוגלובולין. ניתן לבצע את הבדיקה לטירוגלובולין מייד לפני הטיפול ואת המיפוי שבוע לאחר מכן. בברכה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. יו"ר החברה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר בישראל, היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת אאג וניתוחי ראש צוואר באסותא 03-7645464. www.aram-ent.co.il

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)