מה ערכה של בדיקת TNF שלא מתבצעת תחת אולטראסאונד?

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

19/05/2011 | 01:47 | מאת: אבי

שלום. רופא א.א.ג ביצע לי את הבדיקה שלא תחת אולטראסאונד.בבדיקת היסטולוגית שנלקחה מהציסטה(בקוטר 1 ס"מ) לא היה ממצא חריג. האנדוקרינולוג אליו הופניתי ע"י רופא ה א.א.ג התיחס בביטול לתוצאות באומרו:"כיום לא נהוג לבצע TNF שלא תחת US". האמנם?מה עלי לעשות מלבד בדיקת tsh (יצאה תקינה)וביצוע us נוסף?

שלום רב, גוש סולידי ניתן לנקר גם ללא US למרות שנכון הדבר שהמקובל יותר כיום לבצע הניקור תחת US. בגוש ציסטי ניקור ללא US עלול לשאוב נוזל ללא תאים ולכן עדיף לבצע הבדיקה תחת US מדופן הציסטה. בכל מקרה אם הניקור שפיר והגוש לא חשוד (בבדיקה גופנית או ב US) ממליץ לחזור למעקב. בברכה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. יו"ר החברה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר בישראל, היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת אאג וניתוחי ראש צוואר באסותא 03-7645464. www.aram-ent.co.il

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)