תת פעילות בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

01/05/2011 | 12:36 | מאת: אבי

שלום רב ד"ר לפני כחצי שנה בבדיקת דם אובחנה רמת tsh 5.3 ולפני כ-3 חודשים הבדיקה הראתה רמה של 96! החלתי טיפול באלטרוקסן ( 100 מ"קג),בוצעה בדיקת מיפוי עם קליטה כר"מ: מישוש קיימת סטרומה מוגדלת מעט נוקשה ללא עדות לקשרים.uptake=4.5. בנוסף בוצעה בדיקת us כר"מ: אונה שמאלית 4.5*1.9*2.3 אונה ימנית 5.4*1.9*2.9 מזה כחודשיים מלווה אותי תחושת חנק בגרון בנוסף לחולשה והתשישות הכללית הנובעת ככל הנראה כתוצאה מתת הפעילות. אודה להתייחסותך/המלצותיך

שלום רב, תחושת החולשה יכולה בהחלט לנבוע מתת פעילות בלוטת המגן ויש לבדוק רמת TSH בדם ולהגיע לרופא מטפל לביקורת. לגבי המחנק בגרון - כנראה לא קשור לבלוטה ושוב ממליץ להגיע לבדיקה גופנית קודם כל אצל רופא משפחה ובהמשך אם יש צורך- לרופא אאג. בברכה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. יו"ר החברה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר בישראל, היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת אאג וניתוחי ראש צוואר באסותא 03-7645464. www.aram-ent.co.il

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)