בדיקה חתך קפוא

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

14/04/2013 | 00:55 | מאת: דורית

שלום, קראתי והבנתי שעבור רוב החולים עם follicular neoplasm או חשד לנגע פוליקולרי,בדיקה בחתך קפוא היא לא נותנת מידע והיא לא יעילה. לפי מחקר אחד הבדיקה מוצדקת ב3.6%. מי מקבל החלטה לגבי לבצע את הבדיקה או לא?החולה?המנתח?ברור שאם לחולה אין את המזל ואכן התשובה היא לסרטן-עדיף כבר כריטה בניתוח אחד.ואם לא התושבה הסופית יכריח את ההמשך אבל לפחות היו לו 3.6% סיכויים "לחסוך" ניתוח שני. אני אמורה לעבור ניתוח כריטה ולא יודעת לאן לפנות על מנת שכן יבצעו את הבדיקה. תודה

שלום רב, אכן מסכים עמך לחלוטין. מלבד הסיכוי לסרטן שהינו נמוך יחסית ישנה גם הידיעה במקרים רבים שהממצא אינו כלל גידולי אלא מחלה שפירה של התירואיד וזה חוסך מתח של שבועיים. לכן הנני מבצע חתך קפוא בכל ניתוח לכריתת גידול בתירואיד. מוזמנת ליעוץ במרפאתינו באסותא. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא יו'ר החברה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר בישראל, א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464 http://www.aram-ent.co.il

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)