כדורי יוד נגד קרינה רדיואקטיבית

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

21/03/2011 | 16:23 | מאת: טובה

ביפן מחלקים כדורי יוד כי הקרינה פוגעת קודם כל בבלוטת תריס. האם מי שהבלוטה מאוזנת יום יום בכדורים גם מקבל כדורי יוד ?

שלום רב, האיזון של תפקוד הבלוטה מתבצע ע"י כדור אלטרוקסין ולא כדור יוד. מקווה שאין בארץ צורך בהגנה מקרינה רדיואקטיבית. בברכת חג שמח, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. יו"ר החברה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר בישראל, היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת אאג וניתוחי ראש צוואר באסותא 03-7645464. www.aram-ent.co.il

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)