דאגה על התשובת מיפוי של בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

14/03/2011 | 18:07 | מאת: אנה

שלום אני סובלת מיתר פעילות של בלוטת התריס כבר כמה שנים , אובחנה כי מחלת גרייבס, מקבלת טיפול במרקפטיזול ודרלין, ביצעתי בדיקת מיפוי. ממצאים: "ב.התריס מעט מוגבלת, בעלת קליטה לא הומוגנית עם אזור מוקדי בעל קליטה מוגברת בחלק האמצעי של האונה ימנית בתירואיד, ללא ממצא מישושי בבדיקה פיזיקלית. זה יכול להתאים לזפק לא הומוהני, יתכן עם התפתחות איזור אוטונומי באונה הימנית." רציתי לדעת על מה מדובר? קיבלתי תשובה מרופא מטפל "זה כלום, לא צריך לדאוג" התשובה הזאת לא מספקת אותי. אשמח לקבל הסבר תודה מראש

שלום רב, הבדיקה מתאימה אכן למחלת גרייבס ואין בה כל דבר מדאיג. ממליץ מעקב אנדוקרינולוג. בהצלחה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. יו"ר החברה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר בישראל, היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת אאג וניתוחי ראש צוואר באסותא 03-7645464. www.aram-ent.co.il

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)