חשד לגידול פוליקולרי

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

28/02/2011 | 22:28 | מאת: ענת

ב - FAN התקבלה תשובה כי ישנם קולואיד ותאים פוליקולרים רבים מונומורפיים וכי לא ניתן לשלו תהליך נאופלסטי פוליקולרית הופנתי לניתוח THYROIDECTOMY אבקש לדעת האם כדאי לבצע ניקור חוזר(הניקור נעשה ללא אולטאסאונד) נמסר לי כי בניתוח כורתים את בלותת התריס באותו צד בו נמצאת הקשרית(1-2 ס"מ)האם לא ניתן לכרות את הקשרית בלבד? תודה

שלום רב, אכן בחשד לגידול פוליקולרי מומלצת כריתת אונה אחת ולפי פתולוגיה מהירה בזמן הניתוח המשך לכריתת אונה נגדית. לא מומלץ לכרות פחות מאונה מלאה מכיוון שבמידה ויהיה צורך בהמשך בכריתת כל הבלוטה (אם חלילה יתגלה שהגידול ממאיר) יהיה צורך לשוב לאותו צד ולזהות את העצב של מיתר הקול ואת בלוטות יותרת המגן- ואז הסיכון לפגוש בשניהם גבוה יותר. לכן הניתוח המינימלי בבלוטת המגן הינו כריתת אונה- תמיד!! ניקור חוזר לא ימנע מבחינתי ניתוח מכיוון שאם נתגלו תאים החשודים לגידול פוליקולרי ניקור חוזר תקין יכול להיות כי נקלח ממקום מעט שונה או לא מאותו גוש- ואינו מבטל את הניקור הראשון. מה שניתן לעשות הוא לקחת את הפרפרטים מהניקור הראשון ליעוץ חוזר של פתולוג טוב. ממליץ להגיע לייעוץ ביחידה. בהצלחה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. יו"ר החברה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר בישראל, היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת אאג וניתוחי ראש צוואר באסותא 03-7645464. www.aram-ent.co.il

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)