אדנומה בבלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

02/02/2011 | 23:25 | מאת: פולינה

שלום,יש לי בעיות בבלוטת התריס ואני מטופלת באלטרוקסין 50 גילו לי באולטרסאונד צוואר LARGE LEFT PARATHYROID מאחורי אונה שמאל בקוטר 1.5*1.4*3.5 ס"מ . אין אפשרות לקבוע עם עליון או תחתון. בבדיקת דם רמת סידן 11.1 ובשתן 255 הרופאה שלי הציעה לי לעבור ניתות לכריתת הבלוטה. אודה לכם מאוד אם תוכלו לתת לי את חוות דעתכם ולתאר לי את מהלך הניתוח ואת ההחלמה ממנו . כמו כן בהתחלה חשבו לקחת ביופסיה ולבדוק וכרגע אמרו שכדאי לעשות את הניתוח כמה שותר מהר, לפתוח ולראות מה יש שם

שלום רב, פרתירואיד אדנומה הינן שכיחות ביותר והטיפול בהם קל וקצר בד"כ. לפני ניתוח אנו בד"כ מבקשים גם מיפוי פרתירואיד לוידוי מיקום הבלוטה. אכן אין צורך בניקור של הבלוטה שבד"כ אינה ממאירה. בהקשר לניתוח- חשיפת האזור קצרה וקלה ביותר ובד"כ זיהוי האדנומה נעשה ללא בעיות. לעיתים כל הניתוח לוקח כ 20 דקות בלבד. לאחר הניתוח אנו מוודאים עם פתולוג שאכן הבלוטה שהוסרה מתאימה לאדנומה של פרתירואיד ובמידת הצורך גם בודקים צניחת הורמון הפרתירואיד תוך כדי הניתוח.שיחרור הבייתה נעשה בד"כ למחרת לאחר בדיקת קלציום בבוקר. לציין שניתן היום לבצע אצלנו את הניתוח בגישה אנדוסקופית בחתך מזערי(ייתכן ובגידול גדול לא ניתן בגישה זו). בכל מקרה ממליץ להגיע לבדיקה והסבר מפורט על הניתוח. בהצלחה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. יו"ר החברה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר בישראל, היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת אאג וניתוחי ראש צוואר באסותא 03-7645464. www.aram-ent.co.il

05/02/2011 | 11:26 | מאת: פ

מיפוי עשיתי וכנראה השלב הבא הוא באמת פגישה עם רופא לפני ניתוח. רציתי לשאול אם יש מנתחים שאתה ממליץ עליהם לניתוח באזור ירושלים? כמו כן רציתי לשאול אם נשארת צלקת על הצוואר אחרי הניתוח? ומהם תופעות הלוואי אחרי הניתוח? האם יכולה להיות פגיעה בקול? תודה רבה ושבת שלום.

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)