תופעות לוואי מאיאותירוקס - תחליף לאלטרטקסין

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

06/11/2011 | 21:56 | מאת: ליאת

שלום רב, גם אני מנפגעות שינויי הפורמולה באלטרוקסין. (גיל 39)הבלוטה יצאה מאיזון (TSH - 10.8)וסבלתי ממס' תופעות לוואי (יובש בגוף, עצבנות, תחושת כדור בגרון, עייפות...). לפני מס' ימים התחלתי לקחת את התחליף שקיבלתי מהרופא - euthyrox . אני לא חשה בטוב (חולשה בגפיים, כאב משונה בגרון ולאורך הוושט, לחץ בחזה. איך אדע ומתי לגשת לרופא (אולי מדובר בוירוס כלשהו?) ושאלה נוספת: מה ההבדל בין תחלפי האלטרוקסים איאותרוקס וסינתרויד?

שלום רב, המרכיב הפעיל בתרופות זהה. ממליץ לפנות לאנדוקרינולוג מטפל להכוונה. בהצלחה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. יו"ר החברה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר בישראל, היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת אאג וניתוחי ראש צוואר באסותא 03-7645464.

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)