תשובת US בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

03/12/2020 | 10:52 | מאת: לייזה

שלום לך באקודופלר קרוטיס נמצאו קשריות באונה ימנית של הטיירואטד US של הבלוטה איסטמוס 0.3 סמ מרקם לא אחיד אונה ימנית-גודל 1.5X2.0 סמ מוגדלת מרקם לא אחיד בתוכה 2 קשרים צמודים אחד מעורב גודל 1.3*1.2 סמ השני ציסטי גחודל 0.9*1.3 סמ זרימת דם ערה בהקף הקשרים אונה שמאלית- גודל 1.3*1.5 סמ אינה מוגדלת מרקם לא אחיד בלוטות רוק תת ליסטיות שמאל וימין גודל ומבנה תקינים פרוטיס שמאל ימין גודל ומבנה תקינים אין עדות לבלוטות לימפה לאורך הצואר טיראד 4 מומלץ המשך בירור FNA האם מהתשובה הנל לפני הבירור אפשר לקבל מידע עד כמה הקשרית חשודה? זרימת הדם בהיקף מעלה חשד? האם התשובה של האיסטמוס מחשידה לגידול שם? אשמח לקבל תשובה רציתי לציין שאני בת 75

שלום רב, האיסטמוס נראה תקין. זרימת דם היקפית מצביעה על רקמה שמצוייה שם ויש לבדקה. ממליץ ניקור של הגוש לביופסיה. ניתן לבצע ביעילות במרפאתנו בארם שם מבוצע ע"י מיטב הרופאים (03-7645464). בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)