ילדה בת 6 וחצי עם קשריות ווסקלריזציה מוגברת בבלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

04/11/2020 | 16:51 | מאת: יעל

שלום ד"ר חפץ היקר והמדהים, נותחתי אצלך פעמיים לפני 13 שנה לכריתת בלוטת התריס עקב פפילרי קרצניומה ולכריתת בלוטות לימפה עקב הישנות ואתה אחד המנתחים המדהימים והאנושיים , אני פונה בקשר לביתי בת ה6 וחצי לאחר שנצפו TSH 9 ונוגדים 28 נעשתה היום בדיקת US ולהלן הפיענוח: באונה ימנית הודגמו קשרים היפואקוגניים עם מוקדי סיד זעירים בתוכם , הגדול כ 3 *7 מ"מ - .TR4 ידוע, ללא שינוי משמעותי לעומת בדיקה קודמת . באונה השמאלית הודגם קשר בקטע מדיאלי - מעבר לאיסטמוס בגודל כ * 5.5 4.2 מ"מ היפואקוי עם מוקדי סיד זעירים בתוכו TR4 - לא תואר בבדיקה קודמת . קשר אקוי בקוטר כ 4,2 מ"מ - TR3 ,ידוע, ללא שינוי . איסטמוס תקין . ווסקלריזציה מוגברת בתוך הבלוטת התריס. שבוע הבא אינדוקרינולוגית תיפגש איתנו ועד אז אשמח למענה ממך האם מדובר כאן בסיכון מוגבר לסרטן בבלוטת התריס אצלה??

שלום רב, הקשרים קטנים ולכן קרוב לודאי שבכל מקרה יומלץ רק מעקב. ממליץ לבצע US איכותי (אפשרי במרפאות א.ר.ם.) שאולי יוכל להרגיע יותר. בכל מקרה בשלב זה קרוב לודאי שאין צורך בביופסיה אלא מעקב בלבד. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)