פענוח תוצאות א.ס בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

29/10/2020 | 13:14 | מאת: דניאל

שלום דר'. אשמח להסבר על תוצאות בדיקת האולטרסאונד לבלוטת התריס. איסטמוס בעומק כ 0.3 סמ אונה ימנית בעומק כ 1.7 סמ ברוחב כ 1.4 סמ אונה שמאלית בעומק כ 1.2 סמ ברוחב כ 1.66 סמ מרקם הבלוטה בלתי הומוגני גס באופן דיפוזי. אין עדות ברורה לקשריות מוצקות או ציסטיות בשתי אונות של הלוטת התריס. בוצעה השוואה לצילומים קודמים מ2017 - ללא שינוי מהותי. אציין שב2017 לאחר הפלה טבעית נמצא אצלי יתר פעילות בעיקבות דלקת בבלוטה שהפך לתת פעילות עקב השימוטו. אשמח ואודה לחוות דעתך בנושא ממצאי האולטרסאונד. תודה רבה!

שלום רב, לא נראה שיש ממצא אונקולוגי בבלוטה. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

21/11/2020 | 18:39 | מאת: דניאל

תודה , האם ממצא זה אומר משהו על הרס הבלוטה, מצבה? והאם ממצאים אלה ניתנים לריפוי או שמצב זה נתון רק להחמרה?

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)