התייעצות בנושא קשרית שבמעקב ב-4 שנים אחרונות

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

25/10/2020 | 10:27 | מאת: יפה

שלום רב, אני נמצאת במעקב שנתי וגם לאחר FNA מ-2016. קיבלתי השבוע את תוצאות ה-US הבאות ושואלת האם לדעתך יש מקום ל-FNA נוסף באונה הימנית: בלוטת המגן : איסטמוס- ברוחב תקין 2.0 ס"מ, מרקם אחיד, גבולות שמורים. אונה ימנית – רוחב- 6.1 ס"מ , גובה – 38.1 ס"מ , עומק – 46.1 ס"מ, איננה מוגדלת, קשרית הטרוגנית דומיננטית בגודל 45.1*88.0 ס"מ, קשרית דומה נוספת בקוטר 7.0 ס"מ, הקשריות אינן היפרווסקולריות בביצוע בדיקת דופלר צבע. גבולות האונה שמורים. בסמוך לאונה כלי הדם הגדולים פתוחים. שרירים תקינים. רקמה תת עורית חופשית. בצוואר ימין - אין בלוטות לימפה מוגדלות לאורך הצוואר . אונה שמאלית – רוחב- 56.1 ס"מ , גובה – 4.1 ס"מ , עומק – 47.1 ס"מ איננה מוגדלת, קשרית הטרוגנית בקוטר 5.0 ס"מ, מספר קשריות קטנות בודדות נוספות, הקשריות אינן היפרווסקולריות בביצוע בדיקת דופלר צבע. גבולות האונה שמורים. בסמוך לאונה כלי הדם הגדולים פתוחים. שרירים תקינים. רקמה תת עורית חופשית. בצוואר שמאל - אין בלוטות לימפה מוגדלות לאורך הצוואר . אני מודאגת ואשמח לחוות דעת. תודה רבה

שלום רב, נראה שהגדלים התבלבלו לך. אם הקשריות הינן קטנות מ 1סמ- אין צורך בבירור. מעל לזה יש צורך בניקור תחת US. בכל מקרה לא נראה מדאיג. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

26/10/2020 | 18:47 | מאת: יפה

שלום רב, תודה על ההתייחסות. שולחת שוב את הנתונים, הפעם בצורה תקינה. האם אני מבינה נכון מדבריך והקישרית שגודלה הוא: 1.45 ס"מ על 0.88 ס"מ מחייבת FNA? אודה על התייחסות נוספת שלך ד"ר. אונה ימנית – רוחב- 1.6 ס"מ , גובה – 1.38 ס"מ , עומק – 1.46 ס"מ, איננה מוגדלת, קשרית הטרוגנית דומיננטית בגודל 1.45*0.88 ס"מ, קשרית דומה נוספת בקוטר 0.7 ס"מ, הקשריות אינן היפרווסקולריות בביצוע בדיקת דופלר צבע. גבולות האונה שמורים. בסמוך לאונה כלי הדם הגדולים פתוחים. שרירים תקינים. רקמה תת עורית חופשית. בצוואר ימין - אין בלוטות לימפה מוגדלות לאורך הצוואר . אונה שמאלית – רוחב- 1.56 ס"מ , גובה – 1.4 ס"מ , עומק – 1.47 ס"מ איננה מוגדלת, קשרית הטרוגנית בקוטר 0.5 ס"מ, מספר קשריות קטנות בודדות נוספות, הקשריות אינן היפרווסקולריות בביצוע בדיקת דופלר צבע. גבולות האונה שמורים. בסמוך לאונה כלי הדם הגדולים פתוחים. שרירים תקינים. רקמה תת עורית חופשית. בצוואר שמאל - אין בלוטות לימפה מוגדלות לאורך הצוואר .

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)