גידול בבלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

11/10/2020 | 14:20 | מאת: אבי

שלום, זיהו אצל קרוב משפחה בבדיקה גידול על בלטות התריס בגודל 4.5 ס'מ. אנחנו כרגע ממתנים לביופסיה ונמצאים בלחץ גדול. רצינו לדעת האם הגודל יכול להעיד על סוג הגידול (שפיר/ממאיר)? אציין כי קרוב המשפחה בן 60, בדרך כלל בריא בעל צרידות לאורך השנה האחרונה.

שלום רב, גידול בגודל זה באדם מבוגר ובמיוחד עם צרידות מחייב בירור בהקדם. ממליץ לברר בא.ר.ם. אופציה להגיע לבדיקה בהקדם כולל אופציה לביצוע ניקור לביופסיה במרפאה (03-7645464). בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

19/10/2020 | 00:56 | מאת: אבי

נקבע תור לביופסיה, השאלה הייתה יותר על האם ניתן להסיק על אופי הגידול בהתבסס על הנתונים האלה.

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)