לחץ בושט ותוצאות אולטראסאונד

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

24/09/2020 | 14:40 | מאת: יעל

מזה כ5 שבועות סובלת מכאבים מכאבי לחץ בושט בעיקר בבליעת דבר קצת יותר גדולים ו/או כדורים אז התחושה שהיא של לחץ פנימי בושט כאילו זה לא יורד מטה. בנגיעה באזור הושט הקרוב למיקוום בלוטת התריס יש את אותה תחושת לחץ / בצקת כביכול. הייתי בכל בדיקת אאג אפשרית וכן גסטרו לא נמצא כלום. עשיתי היום בדיקת אולטראסאונד הממצא היה גודל האונות רגיל אך בשתי האונות מרקם לא חאיד והודגמו מוקדים הויפואקואיים עד 0.4 ס"מ. הכאבים גם מקרינים לכאבים חזקים בלסתות ובצידי הצוואר. האם יכול להיות שהמוקדים האלה הם הגורמים לבעיה?

שלום רב, לא נשמע סביר כלל. להמשך בירור רופא משפחה. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)