בלוטת תריס מוגדלת (תירואיד)

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

26/08/2020 | 17:39 | מאת: דליה

לפני שלוש שנים פעם אחרונה US לבלוטות התשובה מהום : אונה שמאלית מוגדלת ימין לא , שתיהן בעלות מרקם הטרוגני בלתי אחיד, נצפו נודולים הטרוגניים מוצקים בגדלים שונים על פני הבלוטה . נודול בצד ימין גדל עד 14 ממ לעומת בדיקה קודמת שם היה כ 9 ממ, ללא צביעת דם בתוכו או מוקדים מסויידים , באונה השמאלית נודול הגדול ללא שינוי לעומת בדיקה קודמת ובגודל 26 ממ בעל מרקם הטרו אקוגני , עם צביעת דם פריפרית . בלוטת הפאראתירואיד אינה מוגדלת . לא נצפו קשריות למפה מוגדלות חשודות דו צדיי . בת 50 בריאה בד"כ . לא מצאתי מה הכוונה בצביעת דם ? והאם מלבד ניקור מומלץ בכלל ניתוח ?

שלום רב, אם הניקור תקין אז מעקב בלבד. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)