חשד לקרצינומה פפילרית

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

09/07/2020 | 12:23 | מאת: אורית

שלום רב, התגלה חשד בבדיקת פתולוגיה (FNAׂ) לקרצינומה פפילירית (בתסדה 5). הומלץ על כריתת האונה הימנית תחילה (נראה כי הגוש לא יצא מעבר לגבולותיו כפי שנמסר לי). האם לאחר קבלת הפתולוגיה של הניתוח (אם יתגלה כי הגידול ממאיר בוודאות) יש להמשיך לכריתת האונה השמאלית (בין היתר גם בסמיכות לביצוע ניתוח הכריתה הראשון? אי בת 35. תודה רבה

שלום רב, במרבית המקרים אין צורך בכריתה מלאה. יש להמתין לתשובה הפתולוגית הסופית ולדון איתה מול המנתח. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)