בלוטת התריס-מספר שאלות ותהיות

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

27/03/2020 | 09:58 | מאת: דרום

שלום, בת 32 ובהריון שבוע 28. בבדיקות דם נמצא כי T4 נמוך (10.4) וגם (0.42) TSH. נעשה אולטראסאונד אך עדיין אין תוצאות. בבדיקה אצל אנדוקרינולוגית נמצאו מספר גושים באזור הצוואר. נרשם כי כנראה תת פעילות על רקע MNG. ברצוני לדעת מה הסיבה לתוצאות הנ''ל בערכי בדיקות הדם, האם זה קשור להריון ומה הסיכוי לכך שהגושים ממאירים?

30/03/2020 | 08:53 | מאת: דרום

להלן תוצאות האולטראסאונד: הודגמה קשרית היפואקואית בלתי אחידה עם מרכיב ציסטי בקוטר 2 ס''מ עם הסתיידות גסה בתוכו- TR-4. כלומר יש חשד לממאירות, האם בהכרח כך?

שלום רב, הגוש אינו בדרגת חשד גבוהה אך מומלץ ניקור שלו תחת US לביופסיה. ניתן לביצוע במהירות במרפאתינו בארם ע"י מיטב הרופאים (03-7645464). בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום רב, הסיכוי שהגושים ממאירים הינו נמוך. לגבי ההריון- עלולים להיות שינויים בתפקוד הבלוטה בהריון- יש לעקוב עם האנדוקרינולוג המטפל. בשלב זה סה"כ ההפרעה מינימלית. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)