ניתוח פאראתירואיד

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

30/01/2011 | 10:52 | מאת: לימור

לפני כשבוע עשיתי ניתוח פאראתירואיד. הגעתי לכך לאחר שסבלתי מכאבים בעצמות,והבדיקות הראו רמת קלציום גבוהה מאד 13. לאחר הניתוח ירד ל- 8.2. אני הבנתי שמדובר בהורדה של גידול שפיר וחלק מבלוטת הלימפה. לאחר עיון באינטרנט נראה כי המדובר בבלוטל המגן. איך אדע באיזו בלוטה מדובר? ומתי אתחיל להרגיש הבדל בתחושות הגוף. (עדיין עם כאבים בעצמות). תודה מראש

שלום רב, מדובר ככל הנראה בבלוטת פרתירואיד (יותרת המגן) שהייתה פתולוגית. השיפור הקליני לוקח זמן (כאבי העצמות). יש לחזור למנתח לקבלת תשובה פתולוגית ולאנדוקרינולוג להמשך מעקב וטיפול באוסטאופורוזיס. בהצלחה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. יו"ר החברה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר בישראל, היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת אאג וניתוחי ראש צוואר באסותא 03-7645464. www.aram-ent.co.il

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)