בלוטת התריס כריתה תירןגלובלים

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

26/11/2019 | 13:59 | מאת: Us צוואר

שלום, אימי הציעה כריתה של בלוטת התריס לפני עשור לערך. כעבור 5 שנים בבדיקת גם עלה הורמון התירוגלובלין ולפיכך ביצעה טיפול ביוד. מאז ועד היום היא במעקב. השבוע בבדיקת גם ערך התירוגלובלין עלה ל1.28. מאז הטיפול היוד היה קטן מ0.20. היום היא ביצעה אולטרסאונד צוואר ולהלן התוצאות: בהמשך לתשובתך. אימי ביצעה היום בדיקת us צוואר ןלהלן התוצאות: לא נצפו גושים במיטתה מתחת למיטת אוהב ימנית בסמוך לגלי הדם הודגם ממצא היפואקוגני 5מ״מ. בלוטת לימפה? אחר? ללא לימפאדנותפיה יוגולרית חשודה. בלוטות הרוק התת לסתימות תקינות. האם יש מקום לדאגה? מה זה ממצא היפואקוני? אודה לתשובתך

שלום רב, לא נשמע מדאיג. ממליץ להגיע ל US איכותי במרפאתינו בארם (03-7645464) ולהחליט על הצורך בניקור לביופסיה. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)