תחושת גוש צמיג בגרון וקשיי בליעה

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

01/11/2019 | 17:08 | מאת: אא

אני בן 34, סובל מעל חודשיים מתחושה של גוש צמיגי בגרון וקושי בביצוע תנועות בליעת רוק (לא בעת בליעת מזון או נוזלים). בבדיקת א.א.ג - אודם ניכר בקומיסורה אחורית של הלארינקס, הומלץ על טיפול בPPI וגסטרוסקופיה. בגסטרוסקופיה בקע סרעפתי. בבדיקת רופא מלפני כמה ימים נמושו בלוטות לימפה תת לסתיות דו"צ. בשל המצב המתמשך ואופיו המציק מאוד, והיות ואין שיפור תחת PPI, ביקשתי לבצע במקום העבודה צילום של אזור הנזופרינקס, בוצע לי צילום אך אין בנמצא רדיולוג שיפענח. הרנטגנולוגית אומרת שנראה משהו באזור בלוטת התריס. יש לי תור לUS בסוף דצמבר. האם "נראה ממצא גס בולט" (מצ"ב צילום + מצב נגטיב) תודה

01/11/2019 | 17:09 | מאת: אא

---

שלום רב, איני מפענח US וגן לא ראיתי בדיקה מצורפת. בכל מקרה התלונות מתאימות לרפלוקס ויש לקחת PPI לחודש מלא לפחות לפני החלטה על כשלון טיפולי- ואם נכשל לפנות שוב לגסטרו. לדברי התירואיד יש להמתין לתשובת הרדיולוג. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)