בדיקת us של בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

07/10/2019 | 17:00 | מאת: טלי תמוז

אני בת 68, בריאה בד"כ בבדיקת us לבלוטת התירואיד הודגמה בלוטת תירואיד בגודל תקין. אונה שמאלית קטנה יחסית בגודל: 3x1.1 סמ עם מרקם לא הומוגני, מגורגר. אונה ימנית בגודל: 3.1x1.3סמ, בחלק הלטרלי מכיל גוש היפואקוי בסמיכות מעורבת בגודל 1.1 סמ עם זרימת דם בעקר בהיקפו. בלוטות תת לסתיות תקינות בגודל ומרקם לאורך כלי הדם הגדולים- ללא עדות לבלוטות לימפה מוגדלות. לסכום: בלוטת תירואיד קטנה יחסית, מרקם לא הומגני, גוש כמתואר באונה הימנית, מומלץ להשלים בירור ע"י fna. מה המשמעות של הממצאים הנ"ל? האם הם מרמזים על משהו ממאיר? מדאיגים?

שלום רב, גושים בבלוטת המגן הינם בד"כ גידולים שפירים אך לכל גוש מעל 1 סמ ובמיוחד אם אינו ציסטי- מומלץ ניקור. בהנחה והניקור יהיה תקין- אז יומלץ מעקב בלבד. ממליץ לבצע את הניקור במרפאתינו בא.ר.ם.- שם מבוצע ע"י מיטב הרופאים והתשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום (03-7645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)