תוצאות us של בלוטת התריס - שאלה

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

24/09/2019 | 23:27 | מאת: מאירה

היי, אמא שלי עשתה אולטראסאונד של בלוטת התריס בגלל קשרית שראו במקרה בבדיקת ct. יש לה תור לאנדוקרינולוג רק בעוד 3 שבועות ואני קצת בלחץ , לכן הייתי רוצה להבין קצת התוצאות- בפענוח נכתך כך: אונה ימנית של בלוטת התריס והאיסטמוס נראות תקינות במימדיהן, בעלות מרקם תקין. אונה שמאלית מעט מוגדלת ע״י נגע הטרואקוגני בתוכו בגודל 20-31 מ״מ, בעל גבול גבשושי, עם צביעה פריפרי בלבד. לא הודגמו מוקדים מסוידים בתוכו. בלוטת הפאראטיירואיד אינה מוגדלת. הודגמו קשריות למפה מוגדלות דו צדדית במישור 2 , בגודל 5-21 מ״מ מימין ו5-18 מ״מ משמאל, בעלות מירקם אחיד , גבולות סדירים ללא סימניה היפרמיה. האם מדובר בממצאים שמעלים את החשד לממאירות?? או שיש סיכוי סביר שמדובר בממצא שפיר? ואם כן, 3 שבועות זה לא המון זמן לחכות עד ההפנייה לביופסיית fna? אשמח מאוד מאוד לעזרה כי אני מאוד מודאגת תודה רבה!!!!!

שלום רב, הממצא הינו קשר בבלוטת המגן ובד"כ הינו שפיר. ניתן לתאם תור לניקור תחת US במרפאתינו כשהתוצאות הראשוניות ניתנות במקום (חוסך המתנה של כ 2-4 שבועות לתוצאה). 037645464 בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)