פענוח בדיקת US צוואר

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

18/09/2019 | 11:26 | מאת: נופר

שלום ד"ר, לפני כחודשיים התנפחה לי בלוטת הלימפה בצוואר וכאבה נורא. התנפחה בצורה כזו שראו את הבליטה על הצוואר מבלי לגעת. ביצעתי US צוואר לפני כחודשיים (שבוע לאחר שהבלוטה התנפחה ולאחר טיפול אנטיביוטי). הבלוטה ירדה משמעותית והכאבים חלפו. מכיוון ובUS הראשון הבלוטה נראתה תגובתית , ביצעתי עוד בדיקה השבוע. בלוטת מגן , רוק פאראתיירואיד-תקין רקמות רכות - בצד שמאל הדגמה תקינה באזור הזווית הלסבתית הודגמה קבוצה של 3 בלוטות לימפה באורך עד 1.7 ס"מ ובעובי עד 0.6 ס"מ, חלקן עם מרכז שומני וחלקן לא. בדופלר צבע לא הודגמה זרימת דם בתוכן. צד ימין תקין. עוד נכתב כי אין שינוי משמעותי מהבדיקה הקודמת שהתקיימה לפני כחודש בה נכתב שלבלוטות יש צורה סונוגרפית שמורה. אשמח לדעת מה זה אומר מרכז שומני ובכלל, האם הבדיקה תקינה?

שלום רב. קשה לומר אבל בהחלט יש צורך בהמשך בירור. הייתי ממליץ לקבוע תור ל usנאיכותי במרפאתינו כדי להחליט ה4ם באמת יש כזה שינוי שמצדיק בירור נוסף (037645464). בהמשך מומךץ יעוץ שלנו ביחידת ראש צוואר. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)