US תאירואיד עם תוצאות מלחיצות

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

12/09/2019 | 13:13 | מאת: ענבל

שלום רב לך! אמי בת 78, עברה US לפני ימים בודדים. הטכנאית נלחצה מהתוצאות וציינה כי הסיכון שלה גבוה ושהיא חייבת לזרז את המשך הבירור. התור הקרוב לאנדו' רק עוד שבועיים. בינתיים אני מעוניינת להבין מה ההשלכות של- TR5 (אני מבינה שזה הסיכון הכי גבוה?!) ואילו נתונים בתוצאת ה- US יכולים להעיד על כך, עוד לפני ביצוע FNA? אם אני מבינה נכון, אין נגעים מחוץ לבלוטה (עובדה שאמורה כנראה להרגיע), אך בכל זאת הייתי מבקשת לדעת יותר על המשמעויות של תוצאות הבדיקה. המון תודה לך על ההקדשה מזמנך! ענבל

שלום רב. טירדס 5 מעיד אומנם על סיכון גבוה לגידול הבלוטה אבל גידולים אלו מאוד קלים לטיפול ולכן אין מה להילחץ. בגודל קטן ניתן אפילו שלא לנתח כלל. ממליץ לבצע את הביופסיה תחת us במקום איכותי. ניתן במרפאתינו שם מבוצע ע"י מיטב הרופאים והתשובה הפתולוגית הראשונית,תינתן במקום (037645465). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)