שלום דראשמח לפענוח הבדיקה בבקשה

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

16/08/2019 | 19:46 | מאת: מרים

להלן ממצאי בדיקה על קולית של הצוואר : הסיבה לביצוע הב דיקה - גויטר . בלוטת המגן : בלוטת התריס לא מוגדלת, גבולות לובולריים , מרקמה היפואקוגי ולא הומוגי עם, קשרים היפואקוגיים, מפוזרים פי על שתי האוות, בחלקם ציסטיים ובחלקם סולידיים עם, הסתיידויות זעירות בתוכם , ווסקולריים בהיקף , בגדלים שוים : הקשר הדומיטי באוה הימית בגודל -כ 5.0 x 9.0 , מ"ס ברובו מסוייד . הקשר הדומיטי באוה השמאלית בגודל -כ 2.1 x 2.2 . מ"ס התמוה יכולה להתאים -ל MNG. פרתירואיד : לא הודגמו בלוטות פרתירואיד מוגדלות דו צדדי . רקמות רכות בצוואר : מצד ימין – הדגמה תקיה של הרקמות הרכות . לא הודגמו בלוטות לימפה פתולוגיות . מצד שמאל - הדגמה תקיה של הרקמות הרכות . לא הודגמו בלוטות לימפה פתולוגיות . בלוטות הרוק : מצד ימין : פרוטיס – הדגמה תקיה . תת לסתית – הדגמה תקיה . מצד שמאל: פרוטיס – הדגמה תקיה . תת לסתית – הדגמה תקיה

שלום רב, לעיל. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)