ציסטי ברובו - מה פירוש המושג הזה

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

30/07/2019 | 13:37 | מאת: קרן

שלום רב, עשיתי FNA מעקב על בלוטת התריס. באוקטובר היה תקין. כעת היא גדלה ל4.5 וכתוב ציסטי ברובו. הרופא המבצע אמר לי שזה שפיר. מה פירוש ציסטי ברובו

שלום רב, ציסטי- דהיינ מכיל בתוכו נוזל. עדיין יש לוודא שניקור את הדופן של בגוש ולא את התוכן הנוזלי כי אז אין כל כך דיוק בתוצאה. אם יש ספק יש לבצע ניקור חוזר (הייתי ממליץ במרפאתינו ע"י רופאי ה US שהינם מהמובילים בתחום זה). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)