ממצא בלתי אבחנתי bethesda 1

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

16/07/2019 | 13:00 | מאת: נילי

תוצאות ניקור בלוטת התיאוריד היו ממצא בלתי אבחנתי. האם אפשר לבצע על דגימה כזו בדיקת רוזטה או אפירמה? והכי חשוב: האם ממצא כזה הוא תלוי בבודק? כלומר האם במעבדה אחרת הממצא כן יכול להיות אבחנתי?

17/07/2019 | 09:41 | מאת: טל

בדיקת אפירמה אכן מיועדת עבור מטופלים שקיבלו בFNA תוצאה שאינה חד משמעית. הבדיקה בוחנת את ביטוי הגנים מאזור הגידול, ועל סמך כך מאפשרת תשובה חד משמעית האם הגידול הינו שפיר או ממאיר ברמת מהימנות גבוהה במקרים בהם בדיקת הFNA אינה מצליחה לקבוע חד משמעית. בנוסף, לשאלתך, אכן ישנה אופציה שבבדיקת FNA שניה שתועבר לגורם אחר שיבחן את הבדיקה, תתקבל תוצאה כן חד משמעית.

שלום רב, מסכים עם התשובה. מבקש מטל לא לענות בפורום זה. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)