בירור צורך בניקור חוזר

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

25/06/2019 | 10:54 | מאת: טיפ

ד"ר שלום , רציתי לשאול, אם בFNA התקבלה תשובה של קבוצה 4 נגע פוליקולרי. האם בניקור חוזר יש סיכוי שתתקבל תשובה אחרת ? רופא א.א.ג אומר ,שאין צורך בניקור נוסף, כי הוא מסתמך רק על הבדיקה שנעשתה וגם אם תתקבל תשובה טובה אין לה משמעות בעיניו ? מצד שני ,אנדוקרינולוג אומר ,שכן לעשות ניקור חוזר ושכן יכולה להתקבל תשובה מדויקת הפעם. אם בניקור קודם ,לא ניתן היה להבחין בתהליך ולהבדיל על איזה גידול מדובר, האם בבדיקה חוזרת כן יהיה ניתן להבדיל ?הרי מדובר באותו תהליך ובאותם תאים ? אודה לתשובתך

שלום רב, ניקור חוזר אם יבוצע יש לבצעו לצורך בדיקה גנטית (afirma) ונסיון לאבחן את הגידול. הבדיקה נשלחת לארה"ב ויש לשוחח עליה עם האנדוקרינולוג. עלותה כ 3000$. האופציה היא לפי גודל הגידול מעקב מול ניקור חוזר פשוט נול ניתוח וכריתת הממצא. ניתן לכרות נגעים אלו כיום גם ללא חתך חיצוני- במרפאתינו הוחל לראשונה בארץ בניתוח זה וכיום יש לנו נסיון רב והניתוח מוצלח מאוד. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)