בירור אולטרסאונד תירואיד

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

11/06/2019 | 15:24 | מאת: מיכל

שלום, אני בת 45 ביצעתי אולטרסאונד בלוטת התריס ובלוטות לימפה לפני כחודש, להלן התשובות - אונה מימין בקוטר 17 מ״מ. בגודל ומרקם תקין. הודגמה קישרית אנאקואית - 4 מ״מ. איסטמוס ברוחב תקין. אונה משמאל בקוטר 19 מ״מ. מעט מוגדלת, מרקמה אחיד. הודגמה קישרית היפואקואית סולידית - 6*7 מ״מ, גבולות חדים עם היסתיידויות זעירות המטילות צל אקוסטי. בתחנה 4 מימין - הודגמה בלוטת לימפה - 3 מ״מ, אינה חשודה. פרט לכך ללא לימפואדנופטיה צווארית חשודה. לסיכום - משמאל, הקישרית - 4 TR. להמשך מעקב. מימין, הקישרית - 1 TR. מה אומרות התוצאות? מה זה TR 4? והאם הנגע משמאל חשוד כממאיר? תוכל לתת לי המלצות כלשהן להמשך בירור? תודה

שלום רב, הנגע עלול להיות ממאיר אך ממאירות זו הינה מאוד לו אגרסיבית ובמידה ואין פריצת קופסית הגידול או בלוטות לימפה נגועות- לא ברור אם צריך בכלל לבצע ביופסיה. ממליץ לבצע US במקום איכותי להחלטה סופית (ניתן במרפאתינו שם מבצעים את הבדיקה מיטב הרופאים בארץ 03-7645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)