בירור לגבי קשר בבלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

06/06/2019 | 15:28 | מאת: טיפ

ד"ר שלום ,מצרפת תוצאות של אולטרסאונד אחרון : אונה ימ' מוגדלת באופן דיפוזי .רוב השטח נתפס ע"י ממצא סולידי כמעט איזואקוגני לפרנכימה ולא הומוגני עם פיזור רב של הסתיידויות זעירות ואזורי התנזלות מוגדר היטב ע"י גבול היפואקוגני טבעתי בגודל 3*3.5*4.3 אין עדות לאספקת דם מוגברת. בניקור לפני מס' שנים - אונה ימנית התקבל חומר דל קולויד ונראה שגשוג בולט של תאים פוליקולרים בקבוצות סולידיות וקבוצות רבות של מיקרופוליקולים.בגלל שגשוג בולט של תאים דרושה הוצאת הנגע כדי להבדיל בין תהליך היפרפלסטי לניאופלסטי. בדיקות דם תקינות . מה דעתך ? אין אבחנה חד משמעית . תודה

שלום רב, בגידול בגודל זה, שקרוב לודאי הולך וגדל יש לבצע ניקור נוסף לביופסיה. במידה והניקור חשוד- כמובן יש להוציא את הגידול. אפילו במידה והגידול שפיר- אם יש גדילה חד משמעית שלו לעיתים אנו ממליצים ניתוח. במידה ושפיר- יש במרפאתינו כיום אופציה של אבלציה והקטנת הגידול ללא ניתוח. ממליץ לתאם תור למרפאתינו ל ניקור תחת US ע"י אחד הרופאים שלנו (03-7645464) שמובילים בארץ בתחום זה והתשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום ואז גם ניתן לשוחח ולהתייעץ איתם על האופציה של אבלציה במידה ורלבנטית. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)