בלוטת לימפה לסת תחתונה

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

10/04/2019 | 09:19 | מאת: חן

היי, לפני כשנה הבחנתי בגוש קטן שזז על הלסת התחתונה(איזור הפנים) ביצעתי אולטרסאונד שבו נאמר נמצאה בלוטת לימפה 5 מ''מ תת עורית . לא נצפו עוד בלוטות לימפה באיזור הבלוטה נשארה בגודל כזה וניידת מצד לצד כל הזמן הזה מאז שהבחנתי בה. הרופא שלי אמר שהבדיקה חיונית ועם אמצעים טובים אך לגמור עם ה''רומן הזה'' כדאי לעשות ביופסיה. אני מאוד מודאגת אשמח ל2 שאלות: עד כמה הגוש נראה לך שפיר ? במידה ואכן שפיר וודאי בעזרת השם אחרי הביופסיה יהיה צורך להסירו בכל זאת? אשמח להסבר תודה רבה מראש

שלום רב. קשה לתת ייעוץ במקרה זה ללא בדיקת הגוש. לעיתים גם כששפיר-מומךצת כריתה אך בד"כ לא. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא- http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)