מוקד אקוגוני בבלוטת תריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

24/03/2019 | 14:54 | מאת: טובטוב

שלום לפני יותר מ3 שנים עברתי כריתה של האונה בבלוטת תריס בשל קשרית של 4 ס"מ . השבוע עשיתי מעקב אולטרסאונד ואלו התוצאות : בלוטת מגן : איסטמוס – לא מורחב, מרקם אחיד. אונה ימנית - לא מוגדלת, מרקם אחיד. הודגם מוקד היפואקוגני, יתכן נוזלי בגודל כ 1 מ"מ בחלק תחתון של האונה. אונה שמאלית – מצב לאחר כריתה. בלוטות רוק: מצד ימין - פרוטיס : הדגמה תקינה. תת לסתית – הדגמה תקינה. מצד שמאל – פרוטיס : הדגמה תקינה. תת לסתית – הדגמה תקינה. פאראתיירואיד : לא הודגמו בלוטות פאראתיירואיד מוגדלות דו צדדי. רקמות רכות : הודגמו בלוטות לימפה עם סינוס שומני שמור באזור תת לסתי דו צדדי: 1.9 ס"מ. x0.5 3 ס"מ, הגדולה משמאל x0.5 הגדולה מימי מה עלי לעשות ?

שלום רב, נשמע תקין לחלוטין. יש לחזור לרופא מטפל. US חוזר עוד 6-12 חודשים. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)