תשובת us בלוטת התריס וצוואר

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

14/03/2019 | 17:42 | מאת: אירית

במעקב אחרי קשיריות בבלוטת התריס תשובת האולטראסנד: לא הודגמו קשריות לימפה מוגדלות או חשודות . אונות בלוטת התריס אינן מוגדלות מרקם האונות די אחיד באונה הימנית ,קרוב לאיסתמוס הודגמה קשרית מוצקה אינה מוגדרת היטב, עם גבישים והסתיידויות עדינות. אורכה כ 7.5 ממ ועובי כ 4 ממ. מראה על שמעי חשוד,אך עקב גודל קטן של הממצא לא היה ניתן לבצע דיקור. באונה השמאלית הודגמה קישרית מוצקה דלת הדים בגודל כ 22*11 ממ בסריקת צדדי הצוואר לא הודגמו קישריות לימפה מוגדלות או חשודות יש לציין שלפני שנה בדיוק ביצעתי fna בקשרית היפואקואית משמאל שהיתה עם הסתיידויות 1.2×2.1 סמ ללא לימפאנופתיה התשובה לניקור -benign colloid nodule Bethesda 2 Tsh-1.16 קשרית מימין היפואקואית עם הסתיידות בגודל 8×7×4 ממ-שמימנה לא בוצע ניקור אשמח לדעת מה אומרות התשובות החדשות והאם יש הרעה משנה שעברה?

שלום רב, בד"כ איננו ממליצים ניקור לגושים בתירואיד אלא אם עברו גודל של כ 1סמ. כל זה בהעדר ממצאים אחרים ב US כגון בלוטות לימפה נגועות או פריצה של גידול מעבר לתירואיד. הייתי ממליץ לקבוע US איכותי של הצוואר שישמש בסיס למעקב מסודר. מומלץ מאוד במרפאת US של א.ר.ם. באסותא רמת החיל שם מבוצע ע"י רופאים מובילים בתחום והתשובה ניתנת במקום ע"י הרופא המבצע (03-7645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)