גילוי קשריות והסתיידות בבלוטת המגן

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

27/02/2019 | 23:35 | מאת: אפרת

שלום רב, בני בן20 סובל מזה שבועיים מכאב גרון חזק עם הרבה ליחה. במקביל גילינו גוש בבלוטת המגן. באולטרסאונד נמצא:לימפדנופטיה קלה שפירה תת לסתית גו"צ בגודל עד 1.2*0.5 ס"מ. בסחוס התירואיד הודגמו מוקדים היפואקוגניים דו"צ, משמאל בגוגל עד 3*3 מ"מ, מימין בגודל 5*6 מ"מ ללא היפרהמיה, טיבם אינם ברורים, ייתכן תהליך דלקתי. לאחר האולטרסאונד רופא א.א.ג אבחן גם בלוטת לימפה נפוחה מימין והפנה לסיטי צוואר עם חומר ניגוד לבירור הסתיידויות בסחוס מגן. האם מדובר כאן בממצא מדאיג? האם ייתכן שהקשריות והלמפה הנפוחה הם תוצאה של דלקת בגרון או שמא מדובר בממצא חמור יותר? והאם יש מקום לניקור?

שלום רב, מאמין שהממצאים הינם בבלוטת המגן ולא בסחוס. בגודל זה בד"כ לא מומלץ דבר מלבד מעקב. ממליץ לפנות לרופא אאג עם התשובות. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)