סונר צוואר תוצאות - האם הממצאים תקינים ?

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

16/02/2019 | 07:19 | מאת: חגית

הי היות ואני סובלת מעייפות , הופניתי לאולטרסאונד צוואר .ולהלן התוצאות : תירואיד משמאל - בגודל של 4.4*1.1 סמ , פרנכימה תקינה פרט לקשר זעיר בחלק האחורי של האונה ללא גושים תירואיד מימין - בגודל של 1.3*4.4 סמ פרנכימה תקינה ללא גושים איסטמוס דק קנה בקו באמצע בשרשרת הגוגלרית משמאל - אין לראות גושים מאחורי זווית הלסת משמאל - בלוטה בעלת מבנה שומני תקין 11 ממ בשרשרת הגוגלרית מימין - בלוטות תגובתיות קטנות בקוטר עד כ8 ממ מאחורי זווית הלסת מימין - בלוטה תגובתית 13 ממ הפרוטיס תקין רוצ , כאשר בזנב הפרוטיס מימין בלוטה תגובתית בקוטר 6 ממ בלוטות רוק תת לסתיות תקינות דוצ תת מנטלית אין לראות גושית TIRADS2 משמאל האם התוצאות דורשות ניקור , בדיקת ביופסיה , המשך מעקב , אני ממש לחוצה תודה

שלום רב, סה"כ נראה תקין. למעקב רופא מטפל. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)