US של צואר ובלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

07/02/2019 | 19:29 | מאת: מאי

עברתי בדיקת us בלוטת התריס הממצאים: בלוטת התריס בגודל תקין, מרקם מעט היפואוקגני (יתכן עקב טיפול תרופת אוטירוקס) אונה ימנית בגודל- 1.3 ס"מ, 1.0 ס"מ 3.1 ס"מ. אונה שמאלית בגודל- 1.2 ס"מ, 1.3 ס"מ 2.9 ס"מ. איסטמוס ברחוב תקין - 0.2. זרימה תקניה בדופלר על פני בלוטת התריס. בלוטת הפארוטיס ובלוטת תת ליסתיות תקינות. אין לימפאדנופטיה צוארית. אין ממצא צווארי חשוד. לסיכום- למעט מבנה מעט שונה של בלוטת התריס ללא ממצא חריג. מודאגת , האם צריכה לבדוק המשך טיפול? אם איזה רופא להתייעץ. יצויין כי אובחנתי בהשימוטו ונוטלת יוטירקס 50. תודה!

שלום רב, הממצאים מתאימים למחלת השימוטו ותו לאו. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

11/02/2019 | 09:38 | מאת: מאי

תודה רבה על התשובה, הדבר שלא ברור לי הוא שבתוצאות בדיקות הדם הבלוטה מאוזנת.. האם יתכן השימוטו כאשר הבלוטה מאוזנת באמצעות יוטירקס? האם צריכה לשנות את המינון? שוב, תודה רבה!

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)