תוצאות בדיקת אולטראסאונד

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

06/02/2019 | 09:47 | מאת: סיון

אני 3 שנים אחרי כריתת צד ימין של בלוטת התריס עקב ממצא פפילרי שהיה אני עושה פעם בשנה מעקב לצד שמאל ידוע על קשר קיים ולא חשוד בבדיקת US נמצא איזה ממצא שקצת מלחיץ אותי. במיטת הבלוטה מימין ממצא היפואקוי עם מרכז היפראקוי , אוסקולארית במדדים כ *3.0 3.0 ס"מ חדש בהשוואה לבדיקה קודמת חשוד להישנות מחלה . באונה שמאלית קשרית ספוגית בודדת אוסקולארקית הפעם במדדים כ *1.1 9.0 מעט גדלה בהשוואה לבידקה קודמת . קשריות לימפה בתחנות 2, B1 דו-צדדי. מימין גם בתחנה 3. מעט מוגדלות, עם הילום שומני, הבלוטת במראה סונוגרפי תקין יתכן תגובתיות . אני קצת לחוצה מה התוצאות האלה אומרות?

שלום רב, בהנחה ולא טעית בגודל (3X3סמ ולא ממ) אז רצוי להגיע לבדיקת ניקור תחת US של הממצא וכך איבחונו. מציע לבצע את הבדיקה במרפאתינו בארם (03-7645464) שם מבוצעת ע"י מיטב הרופאים והתשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת כבר במקום. משם לפי התוצאה ייקבע המשך בירור או טיפול. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

11/02/2019 | 10:24 | מאת: סיון

ד"ר תודה על תשובתך הכוונה הייתה 0.3 מ"מ האם זה משהו שניתן וצריך לבצע ניקור?

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)