שאלה נוספת בנוגע למה שענית

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

09/01/2019 | 09:02 | מאת: חן

היי ד''ר תודה על התשובה יש לי בלוטות לימפה בגודל 0.5 משני צידי קנה הנשימה אמרת שצריך בירור עם סריקה וביופסיה מדוע? הרי עושים לבלוטות רק מעל 1 ס''מ לפי הבנתי לא? אשמח לתשובה מפורטת יותר קצת בלחץ.. תודה

שלום רב, כשמדובר בגושים בתירואיד אנו מנקרים רק גושים מעל 1סמ. בלוטות לימפה פרטרכיאליות בדרך כלל אינן נצפות ב US. כשהן נצפות הן פתולוגיות תמיד. לכן מומלץ לנקר לביופסיה. עדין במרבית במקרים הן תהיינה משניות למחלה שפירה של הבלוטה (בד"כ השימוטו). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)