תשובות א.ס צוואר ......

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

04/01/2019 | 12:34 | מאת: חן

היי, בלוטת מגן איסטמוס-לא מורחב-מרקמו אחיד אונה שמאלית-לא מוגדלת ולא הומוגנית עם מספר רב של קישריות קטנות מאוד,כך גם בימנית. רקמות רכות צוואר מצד ימין וגם שמאל-הדגמה תקינה של הרקמות הרכות לא הודגמו בלוטות לימפה פתולוגיות. משני צידי קנה הנשימה הודגמו מספר בלוטות לימפה בגודל 0.5 פראתירואיד- לא הודגמו בלוטות פראתירואיד מוגדלות דו צדדי בלוטות רוק תקינות. מדוע היא רשמה מומלץ המשך בירור? יתכן והם לא מביאים לנבדק את כל התוצאות? לפי התוצאות הללו יש משהו שמצריך המשך בירור? או שכותבים בסיכום לכולם ככה?

05/01/2019 | 19:13 | מאת: בהמשך לשאלה מתקנת

מתקנת -אונה שמאלית וימנית-מספר רב של קשריות היפואקוגניות קטנות מאוד

שלום רב, בסדיקה נראית תקינה למעט בלוטות לימפה משני צידי הקנה שמחייבות בירור. בד"כ לא משהו רציני. הייתי קובע תור ל US סקירה עם ביופסית מחט של הבלוטות הנ"ל. ניתן לבצע במרפאתינו באסותא שם מתבצע ע"י רופאים מובילים בתחום והתוצאות הראשוניות ניתנות במקום. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)