מה ההבדל בין הומגוני להיפואקוגני ובדיקת FNA

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

03/12/2018 | 20:23 | מאת: אמילי

בבדיקת מעקב אולטרסאונד קיימותת קשריות הומגניות באופן דיפוזי 2X1.4X1.1 שניםללא שינוי בבדיקה האחרונה עלה כי שמאל לקנה הודגמה קשרית היפואקגנית בגודל 0.6 , לא הודמו בלוטות לימפה מוגדלות מה ההבדל בין הומגוני ל היפואקגני? במידה ואשלח ל FNA אתם בהסדר עם קופח או רק פרטי?

שלום רב, היפוגני דהיינו במרקם שונה מהבלוטה התקינה. גידול ששינה את מרקמו ובגודל כ 2 סמ - מומלץ ניקור. ניתן לתאם ניקור במרפאתינו ובהסדרים עם קופת חולים מכבי והביטוחים הפרטיים כולם. הייתרון הינו שהבדיקה מתבצעת ע"י טובי הרופאים ובזמינות גבוהה והתשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)