כריתת יותרת התריס- מניעת פגיעה בעצב החוזר

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

05/10/2018 | 00:45 | מאת: יובלש

הבנתי כי למניעת פגיעה בעצב החוזר המנתח יכול להשתמש במהלך הניתוח בחיישן התראה על קירבת הסכין לעצב.האם המיכשור זמין בכל בתי החולים? איך ניקרא אמצעי זה בלקסיקון הרפואי?

שלום רב, המכשור קיים ברוב בתי החולים אך קל יותר להשגה במערכת הפרטית (עדיין ללא תשלום ע"י המטופל). נראה nerve monitoring. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)