אולטרסאונד בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

17/05/2018 | 21:09 | מאת: רחלי

שלום ד"ר,תוצאות אולטרסאונד בלוטת התריס: בלוטת תריס מוגדלת דיפוזית אונה ימנית בגודל 5.49×2.74×3.57 ס"מ מרקם הטרוגני וזרימת דם היקפית ומרכזית. איסטמוס מורחב עד 1.5 ס"מ. אונה שמאלית בגודל 5.47×5.23×2.63 ס"מ במרקם דומה. רושם שמדובר במס' קשרים המתמזגים זה בזה ללא גבולות ברורים.ללא עדות לבלוטות לימפה צוואריות חשודות דו צדדי. שאלתי מה התוצאות אומרות והאם צריך ניתוח להורדת הבלוטה?

שלום רב, לא נראה שצריך ניתוח. הייתי מקפיד לבצע US במקום איכותי כדי לוודא שהממצאים אכן לא נראים חשודים. מקום כזה הוא מכון ה US בא.ר.ם. שם בודקים שני רופאים מהמובילים בתחום זה (03-7645464). במידה והממצאים אכן לא חשודים ניתן להסתפק במעקב בלבד. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)