פענוע אולטראסאונד - בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

16/05/2018 | 14:05 | מאת: רן

אשה בת 38 עם חשד ל פעילות יתר בבלוטת התריס איסטמוס בעובי 3.0 ס"מ . בלוטת מגן מעט מוגדלת, במרקם לא הומוגני עם מרכיב היפראקוי והיפואקוי יש לציין מספר מוקדים מסוידים בעיקר אזור איסטמוס באונה ימנית קשרית היפואקואית בגודל 5מ"מ לא ווסקקולרית מתאים לTIRADS1 א.ס צוואר כולל בלוטות לימפה קשריות לימפה בתחנות 2 בעלות בגודל ציר רוחבי 6מ "מ . קשריות לימפה בתחנות 3 בגודל ציר רוחבי 7מ"מ עם הבלטת הקורטקס . מראה סונוגרפי נראה תקין כנראה מקור תגובתי בלוטות רוק תת לסתיות במרקם סונוגרפי תקין מה זה אומר , האם צריך עוד בדיקות או רק מעקב יספיק

שלום רב, סה"כ נראה לי תקין. למעקב אנדוקרינולוג בלבד. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)