קשריות עם הסתידויות מוקדיות ומראה היפואקואי

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

28/01/2018 | 22:30 | מאת: שרון

שלום אני במעקב של 4 שנים על קשריות בבלוטת התריס. עשיתי השבוע אולטראסאונד ונמצאו 2 קשריות. אחת באונה הימנית במראה אובלי במרקם סולידי מעט היפואקואי בקוטר 11 מ"מ (יש לציין שבקשרית זו עשיתי ביופסיה לפני שנתיים כשהייתה 9 מ"מ ויצא שפיר) והקשרית השנייה מצד שמאל, אובלי במרקם מעט איפוקואי עם הסתידויות מוקדיות במידות 7 מ"מ כפול 3 מ"מ. גודלי שתי הקשריות לא גדלו משנה שעברה והרופאה אמרה שהכל תקין. אבל נכנסתי לאינטרנט להבין את המונחים היפואקואי, הסתיידויות מוקדיות ואובלי ונבהלתי כי ראיתי שאלה הן קשריות עם מראה שיותר נוטה לממאירות. ניגשתי שוב לרופאה שתסביר לי את המונחים והיא איננה רוצה לענות במענה שהכל בסדר. האם יש לי מה לדאוג בדבר המונחים האלה? האם המראה הסונגרפי הזה מדאיג? האם יש סיכוי שהקשריות ייגדלו ותהפוכנה לסרטניות בעקבות המראה הזה?

שלום רב. קשרים בגודל זה אינם מדאיגים. הייי ממליץ us איכותי יותר כפי שציינתי במרפאתינו בא.ר.ם. (037645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר  באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

02/02/2018 | 16:19 | מאת: בהמשך לתשובתך..

שלום ד"ר אבי חפץ הבנתי שקשריות בגודל זה אינן מדאיגות אבל כוונת שאלתי הייתה האם יש סיכוי רב יותר שקשריות אלה ייגדלו לאור ההסתידויות והמראה ההיפואקואי? האם מראה זה משפיע על גדילתן? כי אף פעם הקשריות לא היו נראות כך והן כבר לפחות 3 שנים. תודה מראש שרון

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)